Kennis met een plus

De waarde van de juiste medewerker op de juiste plaats is groot, soms zelfs niet in geld uit te drukken. Fillin kijkt daarom verder dan alleen de kenniscomponent. Omdat houding en daaruit volgend (voorbeeld)gedrag het verschil maken.

Meer dan kennis alleen

Fillin besteedt daarom de grootste zorg aan scouting binnen de community van de bij Fillin aangesloten gepensioneerden.

Als moeten mogen wordt

De ervaring wijst uit dat mensen die niet meer moeten maar mogen, sterk kunnen bijdragen aan een gewenste bedrijfscultuur. Het bewust inzetten van voorbeeldgedrag is een bewezen effectieve aanpak in verandertrajecten. Onze seniors zijn zeker ook inzetbaar voor deze verandercapaciteit. Fillin scout hierop en levert begeleiding en training voor mensen die deze rol op zich nemen.

  • Wat zeggen zij over Fillin

    Cock LieftingCock Liefting, materieel manager NS Hispeed Materieel / Projectmanager V250 NedTrain Fleet Services bij NedTrain

    "Straks gaan de nieuwe hogesnelheidstreinen over de HSL rijden. Binnen NedTrain is het mijn verantwoordelijkheid om onze bedrijfs- en onderhoudsprocessen erop in te richten, dat wij dit nieuwe materieel straks in onze werkplaatsen en op de steunpunten kunnen onderhouden, repareren en reinigen. Daar komt van alles bij kijken, van het in huis hebben van de juiste onderdelen, gereedschappen, opgeleide mensen tot het hebben van de goede naslagwerken en documentatie.

    Naast onze eigen specialisten ondersteunt onze vaste partner Verebus Engineering ons met het opstellen van de documentatie. Een van deze technische auteurs komt uit de Fillin stal. De betreffende technisch specialist is jong-gepensioneerd en zeer gemotiveerd. Hij werkt hier niet omdat hij moet, maar omdat hij het graag wil. Vanuit die insteek zie je dat hij zich op verfrissende wijze onafhankelijk en kritisch kan opstellen naar de organisatie en het werk. Via Fillin voert hij regelmatig ook bij andere partijen in de branche soortgelijke werkzaamheden uit, waardoor hij een "bredere blik en ervaring" heeft op vergelijkbare werkzaamheden en processen. En daar verrijkt hij mijn projectteam nu mee. Ik heb het dan met name over nog meer vanuit de klant denken, doen en laten, én over kostenbewust en resultaatgericht kijken naar de werkzaamheden of opdracht".